maisema

Reikipolkuni

Nimeni on Niko Virtanen (s.-75). Olen pitkään ollut kiinnostunut eri kulttuurien henkisistä perinteistä, uskomuksista ja mytologioista. Siksi olen opiskellut sekä itsenäisesti tutkinut, lukenut ja omakohtaisesti kokeillut erilaisia menetelmiä ja tekniikoita jotka ovat osa eri kulttuurien henkisiä perinteitä ja uskomuksia. Luonteeltani olen etsijä, pohtija ja tykkään keskustella kaikesta henkisyyteen ja elämään liittyvästä. Edellä kerrottu selittää hyvin sen miksi muun muassa menin opiskelemaan Turun yliopistoon uskontotiedettä. Aikaisempi opiskeluhistoriani sähkötekniikan, tietotekniikan ja tietoliikennetekniikan parissa auttaa ymmärtämään sitä vähän skeptistä näkökulmaa, jossa taiteilen uskon ja epäuskon miekanterällä tutkiessani henkisiä, energia-ilmiöitä/maailmoja.

Loppuvuona 1999 törmäsin jossakin aikakausilehdessä Reiki-artikkeliin. Mielenkiinnolla luin tuon artikkelin useampaan kertaan. Jollakin tavalla Reiki kosketti minua jo tuolloin sillä lukemani artikkeli ja Reiki jäi kummittelemaan mieleeni. Sisälläni oli herännyt suunnaton uteliaisuus ja tiedonhalu Reikiä kohtaan. Se ei jättänyt minua rauhaan vaan minulla oli melkeinpä pakonomainen tarve ottaa selvää kaikki mahdollinen Reikistä. Niinpä etsin käsiini kirjakaupoissa ja kirjastoissa olleet reikikirjat ja luin internetistä löytämiäni sivuja Reikistä .

Vakuutuin kaikesta saamastani tiedosta ja halusin päästä myös itse Reikin yhteyteen ja olla Reiki-hoitaja. Löysinkin aivan ihanan Reiki masterin omaksi opettajakseni. Olen hyvilläni ja pidän itseäni onnekkaana kun löysin Johannan opettajakseni. Hän on aivan ihana ja valloittava persoona ja pidän häntä hyvin viisaana ihmisenä. Lisäksi pidän tärkeänä, että Johanna aivan samoin kun hänen oma opettajansakin Wanja Twan opettavat tiukasti Reikiä juuri samalla tavoin kun aikoinaan Reikin länsimaailmaan tuonut Takata on opettanut. He eivät ole jättäneet mitään pois ja mikä tärkeintä he eivät ole lisänneet siihen mitään. Näin minulla on hyvä näköalapaikka kaikkeen siihen mitä Reikiin on lisäilty ja muunneltu milloin missäkin. Suomen ensimmäinen Reikiopettaja Aila Norlamo on Wanja Twanin vihkimä Reiki Master. Wanja Twan on kouluttanut myös muita Suomen ensimmäisiä Reikiopettajia.

Johanna ehdotti että kävisin kokeilemassa Reiki-hoitoa. Näin saisin itse omakohtaisesti kokea miltä Reiki-hoito tuntuu. Joulukuun alku aikoina kävinkin sitten kokeilemassa Reiki-hoitoa. Tuo ensimmäinen Reiki-kokemukseni olikin vaikuttava. Muistan elävästi miten oli jäätävän kylmä viima kun kävelin Reiki-hoitajan luokse. Viima todellakin pureutui luihin ja ytimiin ja oli hytisyttävän kylmää. Itse Reiki-hoito oli aivan ihana ja hoitajan kädet ihan hehkuivat lämmöstä. Muistan vieläkin kun toivoin vain että hoito ei vielä loppuisi pitkään aikaan. Niin ihanalta se tuntui. Hoidon päätyttyä tunsin kuinka energiakenttäni suorastaan hehkui lämmöstä ja minulla oli mitä virkein ja energisin olo. Ja kun taas astuin ulos siihen kylmään, hytisyttävään ellei vieläkin kovempaan viimaan koin suureksi ihmetyksekseni pienen ihmeen. Sillä se hoidon jälkeen tuntemani lämpöinen hehku ympärilläni tuntui suojaavan minua ulkona riehuvalta koiranilmalta. Se viima ei tuntunut pääsevän sen ympärilläni olleen energiakentän läpi vaan tuntui kun olisin jonkinlaisen näkymättömän lämpökuvun tai lämpövaipan sisällä. Oli mukava, turvallinen ja suojattu olo. Joten on sanomattakin selvää, että jo tämän ensimmäisen Reiki-kokemukseni jälkeen epäilykseni Reikin toimivuudesta hälvenivät.

Helmikuussa vuona 2000 sain Reiki I viritykset. Siitä lähtien Reiki on kuulunut jokapäiväiseen elämääni. Heti alusta lähtien olen tuntenut tulleeni kotiin. Voin vain yhtyä monen muun reikiläisen sanoihin ja todeta elämässäni olleen aika ennen Reikiä ja aika Reikin jälkeen. Heinäkuussa vuona 2001 sain Reiki II virityksen. Reikipolkuni alkuvaiheista lähtien minulle on vain vahvistunut se, että Reikin harjoittaminen on ollut ja tulee olemaan minulle itselleni ensisijaisemmin henkisen kasvun apuväline ja toki se on koko ajan siinä samalla myös itsehoito tekniikka, jolla voin ennaltaehkäistä ja hoitaa sairauksia. Toukokuussa vuona 2005 sain Reiki Master virityksen. Reikin tultua elämääni olen avautunut ihan uudella lailla näkemään maailmaa. On kuin verhoa koko ajan hieman raotettaisiin silmien edestä pois. Koko ajan, vähä vähältä Reikin harjoittamisen myötä kokemus ja ymmärrys kasvavat sekä tuntemukset vahvistuvat ja selkeytyvät. Erityisesti tasapainoa, harmoniaa ja kärsivällisyyttä Reiki on tuonut elämääni.

Voin vain olla hurjan kiitollinen kaikesta siitä runsaasta siunauksesta mitä Reiki on tuonut elämääni. Valo ja rakkaus ovat tulleet osaksi jokapäiväistä elämääni. Joskus ne tuovat muassaan itkua ja surua mutta Reikillä hoitaen on taas löytänyt rauhan sisimmästään. Ja kun sinnikkäästi hoitaa itseään Reikillä on se kutsu kaikkeudelle välittää lisää valoa ja rakkautta.

Kaikelle, kaikille, kaikesta kiitollinen!

KiitosKiitosKiitos